Van vmbo naar mbo

Je tijd op Prinsentuin zit er bijna op. Met een koffer vol kennis en kunde ben je klaar voor de volgende stap. Benieuwd naar je toekomst na Prinsentuin? Er is keuze genoeg!

Alle kanten op

Met je vmbo Prinsentuin-diploma kun je alle kanten op. Zo kun je kiezen voor een mbo-opleiding van het ROC West-Brabant, in de groene, technische, administratieve/economische sector, horeca, zorg of toerisme. Genoeg mogelijkheden dus! Kijk en kies op de website van ROC West-Brabant. Met je GL-diploma kun je ook naar de havo.

Brede uitstroommogelijkheden

De school streeft naar zo breed mogelijke uitstroommogelijkheden voor iedere leerling. Vanuit leerjaar 4 kun je naar een mbo-opleiding doorstromen die bij je past, waar je voorkeur ligt en waarvoor je de capaciteiten bezit. Het examenpakket wordt afgestemd op jouw wensen voor het vervolgonderwijs. Ook naar andere sectoren binnen het MBO. Want Prinsentuin Andel is meer dan groen alleen.

Eisen

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) stelt wel bepaalde eisen aan de vakken die in het vmbo gevolgd zijn. Tijdens de PSO-lessen krijg je hier voorlichting over. Je ouders krijgen deze informatie tijdens de algemene voorlichtingsdagen. Zo kunnen we samen een goed passende beroepsrichting kiezen, of je nu belangstelling hebt voor techniek, economie, zorg & welzijn of groen.

PSO

Het praktische karakter van de school wordt benadrukt door de lessen Praktische Sector Oriëntatie (PSO). PSO is voor leerlingen in klas 1 en 2 waarin de leerling in de praktijk kennis maakt met alle beroepsvakken die de school aanbiedt. Zo kan je aan het einde van het tweede jaar een goed overwogen keuze maken.

Loopbaanbegeleiding

Het LOB-programma is een doorlopende leerlijn vanaf leerjaar 1 zodat je optimaal begeleid wordt bij het maken van de juiste beroepskeuze. Dit programma wordt gecoördineerd door onze decanen. De LOBcoach begeleidt je en overlegt met jou en je ouders wat het beste vakkenpakket voor jou is. Een vakkenpakket dat bij je past en aansluit op het vervolgonderwijs.

Bovenbouw

Het beroepsgerichte programma wordt in de bovenbouw aangeboden in Groenwijzer (GW). Je kunt voor meer informatie over het vernieuwd beroepsgericht programma terecht op de pagina Praktijk.

Beroepencarrousel

Prinsentuin Andel organiseert elk jaar een beroepencarrousel, waar leerlingen kunnen snuffelen aan verschillende beroepen. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden! Kijk en oriënteer je op de website van ROC West-Brabant of bekijk het filmpje van het mbo.