Edukans

Going Global 2018

Prinsentuin Andel zet zich in voor Going Global van Edukans. Betrek leerlingen bij hun leeftijdsgenoten ver weg. Laat docenten kennis uitwisselen met hun collega’s daar. Met het project  Going Global van Edukans kaart je het onderwijsprobleem in ontwikkelingslanden op een indringende manier aan en maak je jouw leerlingen en docenten tot wereldburgers! Na de verhalen over de reis weet iedereen waarvoor jullie school in actie komt.

Van elke school die meedoet, gaan tenminste één leerling en eventueel een docent mee op reis naar een ontwikkelingsland. Na deze reis zet de leerling de hele school in beweging om in actie te komen voor goed onderwijs. Meer informatie is te vinden op https://www.edukans.nl/de-reis

Alle scholen die dit jaar aan Going Global meedoen, voeren actie voor beter onderwijs in Ghana. Het bedrag dat gezamenlijk wordt opgehaald, wordt in drie jaar verdeeld over alle projecten en programma’s die Edukans in Ghana financiert.

Fieve van den Hout uit 3g1 en Emiel van Acquoij gaan namens Prinsentuin Andel met eigen ogen zien, ruiken, voelen en proeven wat Edukans doet voor jongeren voor wie goed onderwijs geen vanzelfsprekendheid is.

Op 22 februari reizen zij naar Ghana als onderdeel van een groep leerlingen en docenten uit heel Nederland. Via deze site  https://prinsentuinandel.inactievooredukans.nl kunnen jullie hun reis volgen.