Op weg naar Ghana!

Vrijdag 9 februari 2018 -

 

Al een paar jaar is Prinsentuin Andel verbonden met Edukans. Deze organisatie wil onderwijs in ontwikkelingslanden verbeteren. Niet alleen met middelen maar ook door uitwisseling. Een aantal jaren geleden is docent Suzanne Timmer al in Oeganda geweest en heeft daarna aan onze leerlingen verslag gedaan over hoe het onderwijs daar gegeven wordt. Ze was onder de indruk van de positieve instelling van de leerlingen en docenten.

Na 3 jaar Edukans op onze school gaan binnenkort docent Emiel van Aquoij met Fieve van den Hout naar Ghana. Ze zijn onderdeel van het project “Going Global”. Samen met 38 leerlingen, 14 docenten, 8 begeleiders en 2 cameramensen uit heel Nederland. En er gaat 10.000 euro mee die we met acties bij elkaar gespaard hebben in de afgelopen jaren.

Fieve kijkt erg uit naar de reis! Ze heeft al een fotocursus gevolgd en weet al het een en ander over het land waar ze op 22 februari naar toe gaan. “Malariapillen nemen we in Ghana in!”

Eenmaal weer terug op school gaan Fieve van den Hout en Emiel van Aquoij uitgebreid verslag doen met foto’s van de reis zodat onze leerlingen een beeld krijgen van de activiteiten van Edukans. Niet alleen wordt er verslag gedaan, maar op Prinsentuin Andel zijn er elk jaar acties om Edukans financieel te ondersteunen. Daarover leest u binnenkort meer.

Meer weten? https://prinsentuinandel.inactievooredukans.nl/